Telsiz Ortodonti Tedavisi (İnvisalign)

Özellikle ön bölge dişlerinizde çapraşıklık varsa ve diş teli takmak istemiyorsanız size invisalign sistemini önerebiliriz.

İnvisalign sisteminin ismi, İnvisible (görünmez) ve aligner (hizalayıcı) kelimelerinden oluşmuştur. Ortodontide gelinen en son teknolojinin yaratıcısı olan bu firma tedaviye adını vermiştir. Görünmez hizalayıcılar yani şeffaf apareyler (şeffaf plaklar) kişiye özel üretilir. Eğri, çapraşık ya da aralıklı dişler gibi pek çok ortodontik problemin tedavisinde etkilidir.

İnvisalign sisteminde şeffaf plaklar ile tedaviniz neredeyse görünmezdir. Kimse ortodonti tedavisi gördüğünüzü farketmez. Plaklar ağzınızdayken rahatlıkla konuşabilirsiniz. Yemek yeme sırasında çıkartabildiğiniz için sabit braket tedavisine göre oldukça konforludur. Ayrıca invisalign kullanıcılarının ağız hijyeni sabit braketle tedavi gören ortodonti hastalarına göre daha iyi olduğu görülmektedir.

Peki bu sistem dişlerinizi nasıl düzeltiyor?

İlk muayene randevunuzda dişlerinizden alınan ölçü bilgisayar ortamına aktarılarak model analiziniz çıkartılır. Clincheck denilen özel bir bilgisayar stimülasyonu sayesinde dişleriniz olması gereken pozisyona getirilir. Dişlerin her 0.05 mm hareket miktarı için cad-cam sistemiyle 1 şeffaf plak üretilir.

Bu şekilde birbirinin ardı sıra üretilen her plak sırayla her 15 günde bir takılarak dişlerinizin model analizinde hedeflenen ideal yerine hareket etmesi sağlanır.

Günümüzde sabit braketlerle ortodonti tedavisi hala başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Ama genç ve çalışan kesimin ağız içerisinde metal braket ve tellerin kötü görünümünden dolayı ortodontik tedaviyi reddettiği bunun yerine dişlerin sağlam dokularından alınmak zorunda kalınan protetik tedaviyi tercih ettiği görülmektedir. Ortodonti tedavisi; invisalign sistemi sayesinde özellikle çalışan, işi dolayısıyla devamlı konuşmak, iletişime ve dış görünümüne dikkat etmek zorunda olan kişiler için kabus olmaktan çıkmış ve tercih edilme oranı artmıştır.

Son Yazılar
Tam dişsiz ağızlarda her çeneye sadece 4 implant uygulanarak cerrahinin yapıldığı gün üzerine sabit bir hibrit protezin vidalanmasıyla hastanın sabit [Devamı]
Özellikle ön bölge dişlerinizde çapraşıklık varsa ve diş teli takmak istemiyorsanız size invisalign sistemini önerebiliriz. İnvisalign sisteminin ismi İnvisible (görünmez) [Devamı]
Fındık fıstık nohut badem leblebi gibi sert kuruyemişler lokum sakız kuru incir karamel gibi yapışkan yiyecekler kızarmış ekmek simit [Devamı]
1. Sağlıklı dişler  kökleri ile çiğneme kuvvetlerini çene kemiğine iletirler. Eğer bir ya da birden fazla diş kaybedildiği zaman çiğneme kuvvetleri [Devamı]