Tam dişsiz ağızlarda her çeneye sadece 4 implant uygulanarak cerrahinin yapıldığı gün üzerine sabit bir hibrit protezin vidalanmasıyla hastanın sabit dişlerle uğurlandığı son derece pratik ve konforlu bir tekniktir.
Tam dişsiz ağızlarda kullanılan hareketli protezler her zaman problemli olmuştur. Protezi destekleyen kemik, onu yerinde tutacak dişler bulunmadığından zamanla küçülür. Bu şekil değişikliği kullanılan protezlerin zamanla bollaşmasına sebep olur. B u sebepten ortalama her beş yılda bir değiştirilmeleri gerekir. Ayrıca bollaşan protezler konuşurken ve yemek yerken devamlı hareket ederler, bu uyumsuzluk ağızda ağrılara sebep olur. Ayrıca hareketli protezlerin her gece yatarken çıkartılıp temizlenmesi gerekir.
Buna karşılık All-on-4 implant prosedüründe implantlara vidalanan hibrit protezleriniz sabittir, yemek yerken yada konuşurken hareket etmezler. Sadece doktorunuz tarafından çıkartılabilirler.
İmplant destekli porselen köprülerle de sabit, doğal dişler gibi görünüp hissedilen dişlere sahip olabilirsiniz. Bunun için her çeneye en az 8-10 implant yapılması gerekir ve bu her hastada mümkün olmaz. Uzun süre dişsiz kalan hastalarda destek kemik kaybı neticesinde önemli sinir dallarına yakın olunması , üst çenede sinüs boşluğunun sarkması gibi problemler oluşmakta ileri cerrahi tedavilerin uygulanması gerekmektedir. Bu durum hem cerrahi sürenin hem de cerrahi sonrası iyileşme döneminin uzamasına sebep olmaktadır.
All-on-4 tekniğinde ise bu tür ileri cerrahi tedavilerinden kaçınmak için ön bölgedeki implantlar dik arka bölgedekiler 45 derece açıyla konularak mevcut kemikten en üst düzeyde yararlanılır, herhangi bir greft uygulaması yapılmaz.
All-on-4 tekniği kullanılarak yapılan girişimlerde cerrahi komplikasyonlar son derece azalmaktadır.
Kısalan cerrahi süre, daha az implant kullanılması, greft uygulamasına gerek kalmamasından dolayı hem hasta hem doktor adına maliyet de azalmaktadır.